Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen bij drugsactie Dordrecht

feb 10, 2023
Drugsactie in de wijk Krispijn in Dordrecht

DORDRECHT – Op donderdag 9 februari 2023 is er tijdens een drugsactie op de Matthijs Marisstraat in de Dordtse wijk Krispijn een 31 jarige man aangehouden.

Handel in harddrugs

Na onderzoek bleek dat de verdachte vermoedelijk al enkele jaren dealde in harddrugs. Er werd meerdere malen door melders verwezen naar de opvallende personenauto waarin de verdachte zou rijden tijdens het verhandelen van de harddrugs. Dat meldt de Dordtse politie op Facebook.

Kopers aangehouden

Tijdens de drugsactie werd door de politie geconstateerd dat de persoon aan meerdere personen drugs verkocht. Nadat er enkele kopers van de drugs aangehouden waren is de drugsdealer in zijn woning aangehouden. In de woning van de verdachte werd tijdens een doorzoeking o.a. een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Naast de drugs is er een geldbedrag en de personenauto van de verdachte in beslag genomen. Samen met het Openbaar Ministerie zal er gekeken worden of de opbrengst, van de handel van de verdachte in drugs, in kaart gebracht kan worden en dit teruggevorderd kan worden bij de verdachte.

Bestuurlijke maatregelen

Naast het strafrechtelijke proces zal de gemeente Dordrecht ook in kennis gesteld worden en volgen er ook bestuurlijke maatregelen. Zo zal de verdachte een waarschuwing last onder dwangsom ontvangen. Dit houdt in dat er bij een volgende constatering door de gemeente een dwangsom opgelegd zal worden. Ook wordt er bij dergelijke casussen gekeken naar bestuurlijke maatregelen richting de woning.

Het helpt geen donder

De politie pakt de ene op en de andere staat al klaar om de vrijgekomen plek in te nemen. Dweilen met de kraan open, want in al die jaren jagen op drugs is er nog nooit een grammetje minder verkocht. Het kost alleen maar heel veel geld op deze manier.

Foto: politie Dordrecht Facebook pagina