Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Reviews blijven grotendeels nep

feb 13, 2023
Review Wapwinkel

We schreven al eens eerder over de achtergrond van reviews. Veel consumenten gebruikten een review als handvat voor een aanstaande aankoop in een webwinkel. Maar wat nu als die webwinkel positieve reviews heeft ingekocht en je bedrogen uitkomt? Een verbod op online neprecensies en betaalde recensies moest hier een einde aan maken. Volgens de wetgevers en handhavers een goede stap voorwaarts.

Handhaving

En wie denkt dat daarmee de webwinkels aan het bibberen zijn geslagen en al hun valse ingekochte reviews van het net hebben gehaald, die heeft het goed mis. Er worden in Nederland 2 miljoen wetten doorgedrukt, want verbieden daar zijn we keigoed in, maar die moeten ook allemaal gehandhaafd worden. Vooral de kleinere webwinkels zullen geen enkele hinder ondervinden van de nieuwe wet.

Klaagmuur

Gezien het feit dat wij al 20 jaar niet meedoen met de gekte van webwinkel keurmerken en het inkopen van goede reviews, laat maar zien dat je al die clubjes helemaal niet nodig hebt. Nadeel: je review mogelijkheden worden gebruikt als klaagmuur. Die drammende klant die uit is op gratis truffels, die gebruikt een slechte Google review gewoon als dwangmiddel. Die haalt je bedrijf onherstelbaar door het slijk voor 14,95 zonder dat je je beklag kunt doen bij Google.

Positief

Kijk, als je 20 jaar online actief bent en volumes draait zoals Wapwinkel dat doet, dan baseer je dat op kunde, vriendelijkheid en service. En dan kan je rekenen op een leger met tevreden klanten. Maar het zit nou eenmaal niet in de aard van het beestje om na ontvangst van een snuifetuis twee weken later een review te gaan zitten tikken. Zelfs niet als je in rui daarvoor de volgende keer een leuke korting krijgt.

Nieuwe oproep

We doen nog maar eens een poging om dit te bewijzen. Schrijf een Google review over jouw tevredenheid over Wapwinkel of of een product dat je bij ons kocht, laat ons weten dat je een review hebt geplaatst en wij belonen je met een echt spectaculaire korting.