Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen in drugsonderzoek Baarn

aug 2, 2022
Drugsonderzoek Baarn

Baarn – De politie heeft dinsdagmorgen 2 augustus op vijf adressen huiszoeking verricht in een langer lopend onderzoek naar drugshandel in Baarn. Bij deze actie zijn drie verdachten aangehouden. Een langer lopend onderzoek betekent dat er weer flink wat geld tegenaan is gesmeten.

Vier adressen

Tijdens de inval bij vier adressen in Baarn en een adres in Amsterdam heeft de politie drie mannen uit Baarn aangehouden. Het onderzoek richt zich op de handel in diverse soorten drugs. Welke soorten drugs vermeldt het persbericht niet. Dus dat kan heroïne zijn, alcohol of misschien wel wiet of crack. De twee 26-jarige mannen en een 30-jarige man worden verdacht van handel in verdovende middelen of betrokkenheid bij de handel.

In beslag genomen

Bij de huiszoekingen heeft de politie diverse soorten drugs, versnijdingsmiddelen en (vuur)wapens aangetroffen. Ook werden een scooter, cash geld en een ongebruikelijke hoeveelheid (wat is gebruikelijk denken wij dan meteen weer) mobiele telefoons in beslag genomen. De drie verdachten worden in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Daar komt ie dan, ondermijning

Voor wie dacht waar het toverwoordje ondermijning blijft: hieronder het afsluitende gebruikelijke stukje bla bla over ondermijning:
Ondermijning
Drugsindustrie is een oorzaak van zware criminaliteit. Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. De illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging, geweld en liquidaties. Daarom pakken we de betrokken criminele netwerken hard aan.
Redactie:
Drugsindustrie is een oorzaak van zware criminaliteit omdat het strafbaar is. Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de drugshandel. Een flink deel van dat geld wordt opgeteld bij ons nationaal bruto product en daar betalen benzinepomphouders, bakkers en juweliers dan weer hun hypotheek van. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. Dat is op geen enkel wetenschappelijk onderzoek gestaafd, maar het klinkt wel stoer. Ondermijning zou allerlei zware criminaliteit tot gevolg hebben, maar als drugs niet strafbaar zou zijn dan zou dat probleem er in zijn geheel niet zijn. En over die harde aanpak zijn al te veel woorden vuil gemaakt. Hoe harder de aanpak, des te harder criminelen reageren. Wedden dat er over 5 jaar niets is veranderd, behalve dan dat er nog meer geld naar de bestrijding gaat?

Origineel persbericht en foto: politie.nl