Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Aanhoudingen in wietdrogerij

okt 30, 2018

Maasbree – Naar aanleiding van een onderzoek hebben agenten een wietdrogerij aangetroffen in panden aan de Sevenumsedijk in Maasbree. En op de koop toe werd er ook nog een drugslab aangetroffen waar synthetische drugs geproduceerd werd.

Agenten hebben na het aantreffen van de productielocatie op maandagavond de loods en woning op het perceel aan de Sevenumsedijk afgezet en onder bewaking gesteld. De twee bewoners zijn aangehouden overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord.

In beslagname

In een woning nabij de loods op het terrein werden bij onderzoek door agenten hoeveelheden soft- & harddrugs aangetroffen. Ook werd er cash geld aangetroffen en in beslag genomen.

Onderzoek door specialisten

Specialistische medewerkers van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling (LFO) zijn dinsdagochtend gestart met een nader technisch onderzoek in en rondom de loods. Zij zullen na het sporenonderzoek ook de installatie ontmantelingen. Naar verwachting neemt het onderzoek en de ontmanteling een groot deel van de dinsdag in beslag.

Bron: politie.nl

Gevaar

Verreweg de meeste drugslabs voldoen op geen enkele manier aan de veiligheidseisen die in acht genomen dienen te worden bij het werken met chemische stoffen. En daarmee brengen de laboranten niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving in gevaar.

Bovendien is het alom bekend dat er bij de productie van synthetische drugs veel afval overblijft waarmee de drugsproducenten zich geen raad weten. En dan mogen we met zijn allen eigenlijk al heel blij zijn als de vaten met afval ergens op een landweg komen te staan, want niemand weet hoeveel drugsafval er illegaal op het riool geloosd wordt. Tijd voor legalisering zodat ons deze ellende bespaart blijft.

Wietdrogerij

Wiet is pas te verwerken of te roken als deze volledig gedroogd is. Ook is het gebruikelijk dat wiet pas verhandeld wordt als het droog is. Dit is de reden dat wietkwekers eigenlijk altijd op zoek zijn naar locaties waar ze de wiet kunnen laten drogen. Dit gebeurt in goed geventileerde ruimtes, waar de afgezogen lucht gefilterd wordt om de pakkans te verlagen. De wiet wordt gedroogd in het donker, dus er is amper elektriciteit nodig in een wietdrogerij.