Studenten Erasmus gebruiken de meeste drugs

Internationale studenten aan de Erasmus Universiteit gebruiken meer drugs dan studenten van Nederlandse komaf. Dit werd onderzocht met een enquête van FM onder 1.600 studenten.

Er blijkt sprake van een behoorlijke stijging van het drugsgebruik van de studiebollen. De laatste keer dat er (kleinschaliger) onderzoek werd gedaan specifiek onder studenten bleek dat over de hele breedte slechts drie op de tien studenten drugs gebruikte, of zei dat dat zo was. Dat onderzoek deed Credo, het blad van faculteitsvereniging Cedo Nulli in 2014.

Onder bijna 40% van de drugs gebruikende studenten is een ouderwets XTC pilletje het populairst. Snel gevolgd door lachgas uit een slagroompatroon en MDMA. In de tabel ‘minstens één keer per week’ scoorde Ritalin, een medicijn tegen ADHA, het hoogst.

In hoeverre het drugsgebruik van de studenten van invloed is op de studieresultaten is niet bekend.

Fles met drugs

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *