Harder straffen en meer geld, dat helpt

Porsche

Ondermijnen, hogere straffen en nóg meer geld om drugs te bestrijden. De (r)overheid heeft kennelijk maar één wens en dat is meer belastinggeld om personeel aan de gang te houden.

Het bestrijden van drugs is kansloos, dat weten we allemaal. Zelfs voormalig presidenten en andere staatshoofden rapporteerden al eens dat de oorlog nooit gewonnen kan worden en riepen op ermee te stoppen.

Ondermijning

De City Deal Zicht op ondermijning bestaat nu ruim een jaar. Het is een initiatief om ondermijnende criminaliteit preventief aan te pakken met behulp van data-analyse. ‘Een hele goede methode die is gebaseerd op een verantwoorde statistische benadering,’ vindt Ulco van de Pol, onder meer privacy-adviseur voor de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit BZK/ICTU en voorzitter van de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam. Zie je nou serieus wat voor functie Ulco heeft? Dat is dus iemand die altijd zal pleiten voor meer geld want dan blijven dit soort baantjes in stand.

Steden City Deal

De City Deal is een samenwerking tussen Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Utrecht, het CBS, de politie, het OM en drie ministeries (Financiën, J&V en BZK). Van de Pol legt uit hoe het werkt: ‘Bij de City Deal vinden analyses plaats op basis van CBS-gegevens en informatie uit andere bronnen, zoals het Kadaster. Er wordt onderzoek gedaan naar patronen die iets kunnen zeggen over ondermijnende activiteiten zoals vastgoedfraude.’

Belastingbetaler

Vooralsnog lijkt er geen enkele weerstand te komen van de belastingbetaler dus zijn er ontelbare adviesbureaus, taskforces, onderzoekers en andere geldverslindende clubjes die de staatskas blijven plunderen zonder daarbij aantoonbaar resultaat te tonen. Hoever kunnen dit soort instellingen gaan voor we in opstand komen?

Porsche

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *