Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Achtervolgde bestuurder onder invloed van drugs

mrt 19, 2021
speekseltest

Haarlem – Op woensdagmiddag hield de politie een 45-jarige man (zonder bekend adres) en een 47-jarige vrouw uit België aan op verdenking van het onttrekken van twee kinderen aan het ouderlijk gezag

ANPR

Toen de man en de vrouw met beide kinderen in de auto in de omgeving van Velsen reden werd hun auto gecontroleerd door een ANPR. Deze Automatische Nummerplaatherkenning registreert het kenteken van een auto en vergelijkt dat met verschillende databases. Uit de controle bleek het voertuig gezocht te worden.

Gewaarschuwd

De gewaarschuwde politie trof het voertuig en er ontstond een achtervolging toen de bestuurder er vandoor probeerde te gaan. De verdachte reed met hoge snelheid over de N208 in de richting Haarlem. Bij de kruising met de Orionweg zou een aanrijding zijn ontstaan waarbij de verdachte doorreed.

Klemrijden

Uiteindelijk reed hij zichzelf klem bij de fietstunnel bij het Rijklof van Goensplein. Hier werd de auto leeg aangetroffen. De politie trof beide verdachten en de kinderen (van 8 en 12 jaar oud) in de directe omgeving aan.  De man en de vrouw werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De kinderen worden overgedragen aan hun zorgkader.

Drugs

De bestuurder bleek bij controle positief te testen op het gebruik van drugs. 

Bron: politie.nl