Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie maakt cash belachelijk

mrt 19, 2021
15K

Het is tegenwoordig al volstrekt verdacht als je met een paar duizend euro op zak rijdt. En dat is uitsluitend te danken aan de overheid die de controle wil over wat wij doen met ons geld. Er zijn duizenden legitieme redenen te denken waarom je veel cash in je bezit wilt hebben, maar toch ben je al verdacht als je tweeduizend euro bij je hebt.

Witwassen

De politie heeft vandaag langs de A58 twee inzittenden van een Franse auto aangehouden op verdenking van witwassen van bijna 15.000 euro. De mannen liepen tegen de lamp doordat hun auto met een lege brandstoftank was stilgevallen op de A58 nabij Rilland.

Lege tank, maar wel voldoende cash

Vluchtstrook

Politieagenten zagen de auto stilstaan op de vluchtstrook tussen Rilland en Hoogerheide. De bestuurder meldde dat de brandstoftank leeg was; toen hij zijn rijbewijs uit een tasje wilde halen, zagen de agenten een flink geldbedrag. Toen de bijrijder even laten opdook met een tank brandstof, werd bij hem ook een grote som geld gevonden.

Aangehouden

Het tweetal is aangehouden op verdenking van witwassen en opgesloten in Torentijd in Middelburg. De mannen mogen uitleggen waar de 15.000 euro vandaan komt. En mogelijk kunnen ze dat ook gewoon netjes verantwoorden, dus waarom iedereen die meer dan 500 euro op zak heeft meteen verdacht wordt van witwassen is ons een raadsel.