Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Agenten mishandeld bij woninginval

jan 16, 2020
Hoe kweek je wiet

Overduidelijk waar het achterlijke beleid van de overheid toe leidt, zo bleek in het Limburgse Geleen. Daar waren de speurders op zoek naar een wietkwekerij.

Wagenaarstraat

Een inwoner van Geleen en een 40-jarige man uit Heerlen zijn dinsdag 14 januari rond 14.30 uur op de Wagenaarstraat aangehouden voor de mishandeling van twee politieagenten.

Wietkwekerij

De agenten waren op weg naar het adres in verband met een mogelijke wietkwekerij. Bij de woning werd in eerste instantie niet opengedaan. Na het forceren van de deur worden ze fysiek belaagd door een aantal mannen, waarbij de agenten in het gelaat zijn geslagen. Eén agent is overgebracht naar het ziekenhuis voor een medische controle. Ziekenhuisopname bleek gelukkig niet noodzakelijk. De andere agent heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Noodsprongen

Wietkwekers in nood maken rare sprongen, zo blijkt uit het bovenstaande. Krampachtig blijft justitie zich in opdracht van de overheid verzetten tegen het kweken van een plant. En door dat verzet tegen de wietkweek ontstaat criminaliteit zoals deze. Voormalig woordvoerder van de politie Klaas Wilting is het met deze gedachte eens: