Van Laarhoven moet nog 1,5 jaar

Terwijl we dit schrijven zit de Brabantse voormalige coffeeshophouder Johan van Laarhoven in het vliegtuig naar Nederland. Justitie blijkt echter geen enkel medelijden te hebben en zet de strafzaak tegen van Laarhoven voort.

Nog niet genoeg

Van Laarhoven komt compleet berooid terug uit Thailand. Al zijn bezittingen zijn er afgepakt. Bezittingen die zijn gekocht van geld dat legaal is verdiend. Van Laarhoven is ernstig verzwakt en ziek. Van Laarhoven is gescheiden van zijn vrouw Tukta die nog in een Thaise cel zit. Van Laarhoven is door toedoen van de Nederlandse overheid in deze nachtmerrie terecht gekomen. En justitie roept al dat ze verder zullen vervolgen voor het vliegtuig op Schiphol is geland.

Gratieverzoek

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 7 november 2019 de straf die Van Laarhoven in Thailand kreeg, omgezet naar Nederlandse maatstaven. De 75 jaar die hij in Thailand kreeg, worden in Nederland een celstraf van 10 jaar en acht maanden. Dat is de maximale straf voor dergelijke feiten.
Daar mag Van Laarhoven de 5,5 jaar die hij vast zat in Thailand vanaf trekken. Daarna gelden de Nederlandse regels over vervroegde invrijheidstelling na het uitzitten van twee-derde van de straf.

Anderhalf jaar

Dat zou betekenen dat hij voor het Thaise deel van zijn straf nog zo’n anderhalf jaar cel hier zou moeten zitten. In de tussentijd start zijn proces voor de rechtbank in Breda. De rechtbank Zeeland-West-Brabant is al gevraagd om een planning te maken. De advocaten van Van Laarhoven laten weten dat ze bij de minister een gratieverzoek hebben ingediend.

Staat moet boeten

De Nederlandse staat heeft fouten gemaakt. Fouten waardoor van Laarhoven en zijn vrouw in ernstig diskrediet zijn gebracht. Ze zijn alles kwijt en hebben 5,5 jaar in een mensonterende gevangenis gezeten. Reden genoeg om de Staat volledig aansprakelijk te stellen voor alle geleden schade lijkt ons. En onmiddellijke invrijheidstelling uiteraard. Tijd voor de overheid om deze afschuwelijke rechtelijke dwaling voor eens en voor altijd recht te zetten.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.