Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Alcoholcontrole na Zeeuws evenement

nov 24, 2022
alcoholtester

Goes – Team Verkeer van politie Zeeland-West-Brabant hield in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 november 2022, in samenwerking met ruim 60 politiestudenten, hun praktijkbegeleiders en de provincie Zeeland, een grote verkeerscontrole uitgevoerd in Goes.

Alcohol en andere drugs

Tijdens de controle besteedden de politiemensen vooral aandacht aan het rijden onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen. Alle voertuigen die vanaf de Zeelandhallen en de A58 kwamen werden aan de kant gezet en gecontroleerd. De controle vond plaats op de A256 voor de kruising met de N664.  Honderden voertuigen die vanaf de Zeelandhallen en de A58 kwamen werden aan een controle onderworpen. In de Zeelandhallen was een groot evenement gaande. Al het verkeer werd vanaf de Zeelandhallen richting de controle geleid. Door het grote aanbod moesten bestuurders van voertuigen soms langer wachten voor ze verder konden rijden.

Negen bestuurders betrapt

Tijdens de alcoholcontrole werden negen bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Van één van de bestuurders werd het rijbewijs ter plekke ingevorderd. Vier bestuurders worden verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen, al dan niet in combinatie met alcohol. Bij deze verdachten is bloed afgenomen door een GGD-arts. De bloedmonsters worden onderzocht in het Nederlands Forensisch Instituut. Als de uitslag uitwijst dat  er daadwerkelijk drugs zijn gebruikt, krijgen de verdachten alsnog een proces-verbaal.

Hop, de cel in

Agenten hielden twee bestuurders aan voor het bezit van harddrugs. De aangehouden verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar een politiecel. Na het afleggen van een verklaring werden de twee weer op vrije voeten gesteld. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Verder zijn er een aantal bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het weigeren van een ademtest, het niet voldoen aan een stopteken, en het ongeoorloofd rijden met blauwe kentekenplaten.