Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugs en wapens in woning Oosterhout

nov 24, 2022

Oosterhout – In een woning aan de Ranonkelstraat in Oosterhout hielden agenten woensdagochtend 23 november 2022 twee mannen aan op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. In de woning werden drugs en wapens aangetroffen.

Heroïne, wiet en een boksbeugel

De Ondersteuningsgroep van Politie Zeeland-West-Brabant viel de woning vanmorgen vroeg binnen samen met collega’s uit het basisteam, de districtsrecherche en de digitale recherche. Zij werkten al langere tijd mee aan een onderzoek dat draaide op het adres. Bij de inval werd onder andere heroïne, wiet, een boksbeugel, pepperspray en munitie aangetroffen en in beslag genomen. Een aangehouden verdachte betreft de bewoner van het pand, de ander is een 40-jarige man uit Oosterhout. Zij zijn overgebracht naar een politiecel waar ze later vandaag een verklaring mogen afleggen.

Wet Damocles

De gemeente Oosterhout heeft de woning direct, op basis van de Wet Damocles, voor drie maanden gesloten.

Meld Misdaad Anoniem

Via Meld Misdaad Anoniem meldden meerdere anonieme getuigen dat er sprake zou zijn van illegale prostitutie vanuit deze woning. Hiervoor vonden de politiemensen aanwijzingen. Ook die bevindingen worden meegenomen in het onderzoek tegen de verdachten.