Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Alles voor de perfecte shop ervaring

aug 5, 2021
shopervaring

De oplettende klant was het natuurlijk al lang opgevallen. Wapwinkel staat in de steigers. En niet zomaar voor een klusje dat te vergelijken is met het schilderen van het pand, nee grote klussen.

Beleving

Een onderdeel van de beleving van een consument als hij of zij een webwinkel bezoekt is naast de getoonde informatie, ook de indeling van de pagina’s en de productpagina’s. Dat kan betekenen dat bepaalde blokjes beter linksonder of juist rechtsboven kunnen staan. Ook is de plek van de knoppen en de duidelijkheid van de aangeboden informatie erg belangrijk.

Wapwinkel gaat voor goud!

Alleen het beste is goed genoeg

Aanpassingen

Wanneer de hierboven genoemde zaken moeten worden aangepast dan kan dat natuurlijk niet allemaal in één keer want dan zijn bepaalde onderdelen wellicht lastig te vinden. Dat gebeurt dus stapsgewijs. En die aanpassingen worden gebaseerd op feitelijke onderzoeken, dus niet op goed geluk. We willen namelijk dat jouw ervaring als je op onze webpagina komt zo fijn en gebruikersvriendelijk is als mogelijk.

Snelheid en gebruikersvriendelijkheid zijn de speerpunten voor onze smartshop

Layout

Achter de schermen wordt er al een lange tijd gewerkt aan een nieuwe layout. Een flitsende layout die geheel volgens traditie van Wapwinkel een eigenwijze look zal kennen. Deze layout wordt ook weer op basis van onderzoeksresultaten gemaakt. Er wordt dan gelet op posities van teksten en zeker ook op de kleuren van de teksten, afbeeldingen, buttons en achtergronden.

Snelheid

Snelheid is het toverwoord. Niet omdat je haast hebt, maar als je een product aanklikt en je moet seconden lang wachten voor het op je mobiel verschijnt dan is dat een negatieve ervaring. En zonder in allerlei technische details te treden is onze snelheid op heel veel vlakken aangepakt door een aantal experts. Er is zelfs een speciale (AMP, Accelerated Mobile Pages) editie geschreven voor de klanten die de winkel bezoeken met een mobiel apparaat. Dat moet je een snelheidsbeleving geven alsof de hele winkel op je mobiel is gedownload.
Dit in combinatie met bloedsnelle servers, maakt Wapwinkel tot de snelste headshop en smartshop van de Benelux.

Wat nu nog

In de komende twee maanden gaan we nog een paar grote stappen maken richten de ideale online smartshop. De nieuwe layout komt dus snel en er zullen ook een aantal processen worden gestart worden. Dit maakt het mogelijk om een aantal spectaculaire feiten toe te voegen aan onze nu al zeer complete webwinkel. We hebben nieuwe overeenkomsten met vervoerders waardoor het in sommige gevallen voor jou als ontvanger mogelijk wordt om te kiezen wie je pakket komt leveren. Dit is voornamelijk voor buitenlandse klanten.
Ook werken we aan de meertaligheid van onze webwinkel. Straks kunnen klanten die een andere taal willen lezen dan Nederlands ook gewoon bij ons terecht. En denk daarbij aan professionele vertalingen, niet aan Google Translate vertalingen.

Wapwinkel is zeer binnenkort te lezen in verschillende talen

Producten

Omdat de focus de afgelopen maanden lag op het betrekken van een nieuw bedrijfspand, wat nieuwe mensen die moesten worden ingewerkt en de grote technische aanpassingen aan de website, is de focus op nieuwe producten voor de eindgebruiker even bewust opzij gezet.
Maar geen zorg, op de achtergrond hebben we mooie deals kunnen sluiten en een reeks nieuwe producten in kunnen kopen en zelfs ontwikkelen. De komende periode zullen we jullie bekend maken waarmee we straks allemaal op de proppen komen. Een tipje van de sluier is dat we met een reeks spectaculaire seals komen. Seals die je nog nooit hebt gezien op de markt. En dan bedoelen we niet een bijzonder logo of printje!

Kernpunten vernieuwing

  1. Snellere website
  2. Fijnere beleving
  3. Andere indeling
  4. Meertalige website
  5. Nieuwe layout