Alweer cocaïne tussen bananen

De douane heeft vorige week tussen bananen afkomstig uit Panama een partij van 65 pakketjes cocaïne gevonden. Dit maakte het Openbaar Ministerie bekend. 

De koelcontainer was afkomstig uit Peru en zat vol met bananen. De douane trof de drugs aan tijdens een controle in de haven.  De drugs zaten verstopt in een koelmotor van een container.

Verstopt achter luiken

Achter de luiken van de koelmotor troffen de douanemedewerkers 65 pakketten cocaïne. Het OM denkt dat het de bedoeling was om na het lossen van de goederen de drugs achter de luiken vandaan te halen. (redactie: wij denken dat ook, want 65 kilo opsnuiven met de bemanning is wel erg gek)

De lading was binnengekomen met een zeeschip vanuit Panama. De bananen waren bestemd voor een fruitbedrijf in Barendrecht. Dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

De pakketjes met cocaïne zaten in de koelmotor. © OM

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.