Marlboro stapt voor 1,8 miljard in cannabis

Het hele grote geld ligt op de loer en dan zijn er meteen kapers op de kust om daar van mee te profiteren. Na het biermerk Corona stapt nu ook Altria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, in de cannabis handel.

Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos. Daarmee verwerven ze een belang van 45% in Cronos. Ze krijgen door zich in te kopen ook medezeggenschap in de bedrijfsvoering van Cronos. Om dat te bewerkstelligen mogen ze vier bestuursleden voordragen.

Wietondernemingen en tabaksfabrikanten

Wietondernemingen zijn interessant geworden voor reguliere bedrijven, zeker nu Canada recreatief gebruik van de drug heeft gelegaliseerd. Voor tabaksfabrikanten biedt cannabis een mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren naast traditionele rokers. Maar ook grote investeringsmaatschappijen tonen meer en meer interesse in de cannabis handel.

Einde E-sigaretten

Altria, de Marlboro producten, stopt met de productie van bepaalde merken voor e-sigaretten en nicotine wegens strengere regels van de toezichthouder FDA. Daarvoor neemt het bedrijf een eenmalige last van 200 miljoen dollar (175 miljoen euro).

Beurshandel cannabis

Er zijn diverse beurzen waar gehandeld kan worden in aandelen van cannabis ondernemingen. Het is te hopen dat legalisering niet te lang uitblijft in Nederland want nu vertrekt veel kennis over de landsgrenzen. Nederlandse ondernemers die jarenlange expertise hebben opgebouwd vertrekken naar landen als de USA en Canada. In dergelijke landen wordt er maar wat graag een beroep gedaan op Nederlandse kwekers, kassenbouwers en lichtdeskundigen. 

Marlboro Cannabis

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.