Amfetamine laboratorium in woonwijk Rijen

In het Brabantse Rijen is dinsdag midden in een woonwijk een drugslab aangetroffen. De politie spreekt van een levensgevaarlijke situatie voor de buurt. In het lab werden chemicaliën gebruikt om amfetamine (speed) te produceren.

Vlakbij een sportvereniging

Het drugslab was ondergebracht in een gebouw aan de Vincent van Goghstraat, vlakbij een hockeyclub. Medewerkers van de politie en de gemeente stuitten volgens eigen zeggen op het lab tijdens een bestuurlijke controle. In het gebouw zouden criminele praktijken aan de orde zijn. Er zou een enorme chemische lucht om het pand hangen.

Omvang van het lab

Over de omvang van het drugslab is nu nog niets bekend. ,,Er zijn meerdere spullen aangetroffen die aantonen dat er drugs geproduceerd wordt”, zo laat een woordvoerder weten.

De directe omgeving is afgezet. Specialisten van Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaan het lab in de loop van de middag ontmantelen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.