Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waar kan je vloei en tips kopen?

dec 18, 2018
100 euro vloei

Vloei en tips, geen stoner die zonder deze twee kan. En om nu voor iedere keer dat je vloei of tips wilt kopen op zoek te gaan naar een winkel die open is… Gelukkig is er een online headshop zoals Wapwinkel.

Rubriek vloei

In onze headshop vind je een rubriek “rolmaterialen” en dan nog een subrubriek “vloei“. Ja, een aparte rubriek. Er zijn namelijk zoveel soorten vloei en tips beschikbaar dat er een speciale rubriek voor is gemaakt.

Assortiment vloei

De rubriek kent een ongehoord grote hoeveelheid vloei. Of je nu op zoek bent naar reguliere (korte) vloei, of naar de populaire lange vloei, ze staan er allemaal in. Daarnaast zijn er ook nogal wat verschillende soorten vloei zoals vloei met een smaakje, of vloei met een printje erop zoals de bekende Euro biljet vloei. Ook bestaan er speciale vloeipapiertjes die voorzien zijn van een kleurtje.

Ga je liever voor puur en wil je het milieu besparen? Ook geen probleem, want er zijn merken zoals RAW die hun papier niet bleken.

Het unieke aan Wapwinkel is dat je alle soorten, maten en smaken vloei ook gewoon per pakje kunt kopen.

Tips als boekje

Verreweg de meeste tips worden gebundeld als boekje zodat je ze één voor één van je boekje kunt pakken zonder dat alle losse tips als een rommeltje door elkaar liggen. Ook de tips zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en uiteraard geldt ook hier de regel: hoe meer je er koopt des te goedkoper worden ze.

Wat is vloei

Vloeipapier is een flinterdun blaadje papier met een plakrand waarin de roker zelf een hoeveelheid tabak kan rollen om een sigaret of joint te maken.

In Nederland en België wordt de markt gedomineerd door de merken Rizla, Flamez, Smoking, RAW en Mascotte. Het Franse Rizla introduceerde het vloeipapier-op-maat voor sigarettenrokers. Ze vonden ook het doosje uit waarin het papier traditioneel wordt verkocht. Het Nederlandse Mascotte veroverde een deel van de Nederlandse markt toen import van papier na de Tweede Wereldoorlog korte tijd aan banden werd gelegd. 

Lange vloei sinds 1970

Sinds de jaren zeventig bestaan er naast het traditionele standaard sigarettenformaat ook grotere vloeitjes: de king-sizevloei, soms ook koningsvloeiBigvloeilongvloei of lange vloei genoemd. Rizla bracht deze op de markt met de uitleg dat men inspeelde op de vraag naar king-sizesigaretten. Het is echter een publiek geheim dat deze vloeitjes voornamelijk door wietrokers worden gebruikt om een jonko mee te rollen. Ze zijn meestal zo’n 12 cm lang.