Amsterdammer verstuurde 15,5 Kg MDMA

Een beetje koerier is tegenwoordig ook niet echt meer goedkoop. Hoge brandstofprijzen, risico geld, kans op fuiken, het wordt allemaal berekend in de prijs. Gelukkig is er altijd nog de oude vertrouwde PostNL. Die zet een beetje koerier buiten spel en kan de concurrentie makkelijk aan met een goed netwerk, contacten in binnen- en buitenland en chauffeurs die geen vragen stellen.

Drie pakketten

De politie heeft dinsdag 20 december een 28-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het verzenden van drie postpakketten met in totaal 15,5 kilogram MDMA. De verdachte heeft de drugs verzonden naar Tsjechië, Duitsland en Frankrijk. De verdachte zal donderdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Post Interventie Team

Medewerkers van het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Zij identificeerden de verdachte bij het inleveren van een postpakket met drugs. Na de aanhouding doorzochten de rechercheurs de woning van de verdachte. Hier vonden zij onder andere verdovende middelen en digitale gegevensdragers. Naast de verstuurde pakketten met drugs nam de politie ook deze spullen in beslag.

Strafmaat

Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar. Naast deze hoge maximale straf verliest een veroordeelde ook de mogelijkheid op een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Bij veel beroepen is een dergelijke verklaring noodzakelijk.

Post Interventie Team

Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen. Het is de politie eigen om voor vrijwel iedere vorm van criminaliteit een team op te zetten, want dat schept banen. Zo kennen we het zakkerollersteam, het hennepteam en misschien nog wel 241 andere teams.

De foto is van politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *