Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Amsterdam heeft het: 2.000 wietplanten

dec 13, 2018
WietWiet (geen hennep!)

De politie heeft woensdag 12 december in een pand aan het Ma Braunpad  in Amsterdam 2.000 wietplanten (die ze zelf alsmaar hennepplanten blijven noemen) in beslag genomen.

Bij doorzoeking van het pand trof de politie een levensgevaarlijk balletjespistool aan dat – net zoals een sneeuwschep of een thermometer – voor afdreiging was geschikt en nam deze in beslag. De wietplanten zijn zoals gebruikelijk kapot gesloopt, want ook het daarin gespecialiseerde bedrijf moet tenslotte de kost verdienen zo net voor de Kerst. Er is nog geen verdachte in deze zaak aangehouden.

Wietstazi, aufmachen!

Rond 09.30 uur trapte de wietstazi de voordeur in van het pand nadat in een eerder stadium was vastgesteld dat hier vermoedelijk sprake was van een wietkwekerij. Hoe die vaststelling van dat vermoegen tot stand is gekomen lezen we niet terug in het politiebericht. In meerdere ruimten van het pand trof de politie grote hoeveelheden wietplanten aan en apparatuur om de planten te laten groeien.

Jippie, illegale stroom

Een medewerker van het energiebedrijf (ook die wil straks lekker gourmetten met de Kerst) stelde vast dat de stroom ten behoeve van deze kwekerij illegaal was afgetapt. Ook is vastgesteld dat de gasmeter in het betreffende pand ontbrak. Wat die laatste zin er toe doet inzake wiet weten wij ook niet, maar het stond in het politiebericht…

Zwaardere criminelen

De vraag is nu: hoe komen de Amsterdamse coffeeshops de komende tijd aan hun gedoogde wiet voorraad? Nou, wij denken dat er weer zwaardere criminelen starten met een wietkwekerij die nog meer risico moeten nemen waardoor de misdaad rondom de wietplant nog hoger wordt. Dan vraagt de politie weer om nog meer geld en worden de zoekacties intensiever. 

Stop de jacht en legaliseer

Laten we er nu mee stoppen en wiet legaliseren. Honderden miljoenen stromen de staatskas in door belastingen, honderden miljoenen worden bespaard omdat de zinloze jacht op de wietplant kan stoppen en honderden mensen vinden een fijne baan in de legale kwekerijen en nog eens honderden mensen kunnen voor een fatsoenlijke prijs hun vaak broodnodige medicijn (wiet) kopen. Wat is het bezwaar?