Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Arnhem is weer wietvrij

mei 28, 2021
wietkweek

De burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, heeft een woning aan de Johan de Wittlaan in Arnhem vergrendeld na de vondst van een wietkwekerij. In het pand – ‘midden in de wijk’, stelt Marcouch – werden niet alleen ruim driehonderd wietplanten gevonden, maar ook allerlei kwekersbenodigdheden. Zo echt, wat een situatie.

Verraden

Die ontdekking, naar aanleiding van een belletje van een verrader een anonieme tip, leidt tot de conclusie dat de kwekerij op een professionele wijze werd gerund en dat er al diverse malen wiet is geoogst. Inmiddels is dit de vierde woning die in korte tijd door de eindbaas van de stad dicht gaat. Hij sloot al eerder een woning ide Van Muijlwijkstraat, de Nieuwe Aanleg en de Spechtstraat. In januari van dit jaar werd aan de Johan de Wittlaan ook al een woning gesloten, nadat daar voor de tweede keer een wietkwekerij werd aangetroffen.

Veegactie

De sluitingen maken net als de grote ‘veegactie’ van woensdag in het Spijkerkwartier deel uit van een offensief de leefbaarheid en de veiligheid in de Arnhemse wijken te verbeteren. Tijdens de actie werd één aanhouding verricht en zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven. 

Veilig opgroeien

Marcouch wil dat ‘eerlijke ondernemers goed kunnen ondernemen, meisjes en vrouwen, kinderen en ouderen veilig kunnen opgroeien en leren, werken en zorgen voor elkaar’.

,,Achter drugspanden gaat vaak georganiseerde criminaliteit schuil die maling heeft aan het eerlijke leven in de wijken met alle gevaren van dien: brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen”, aldus de Arnhemse burgemeester. 

,,Behalve dit onheil voor buur en buurt is het een misdadig voorbeeld voor onze opgroeiende kinderen dat nooit gewoon mag worden. Daarom stellen we de norm.”