Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Belgische politiehond vindt bij toeval drugs

hond Belg

In de Brusselse gemeente Elsene heeft een politiehond tijdens een patrouille bij toeval voor een drugsvangst gezorgd. De aangetroffen cocaïne en wiet zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Matogewijk

Tijdens een patrouille in de Matongewijk gingen twee agenten samen met drugshond Nixon een parkeergarage aan de Waversesteenweg binnen. Dat bleek een goeie zet, want de hond Nixon bracht hen in de garage op het spoor van een in bruin papier gewikkeld pakje. 

Tussen het afval

“Het pakje zat verborgen achter wat afval in de buurt van de technische ruimte. Er zat een blok cocaïne in van 290 gram”, vertelt Ilse Van de keere van de Brusselse politie.  Nader onderzoek en een vervolg op het snuffelwerk van Nixon leverde wat later nog een vangst op. “Het team ging verder op zoek naar drugs en trof een zak met 438 gram wiet aan, verdeeld in 19 zakjes. Die zat verborgen tussen het metalen luik en de muur, op een hoogte van twee meter”, zegt Van de keere. 

Vernietigd

Alle drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.  Van de dealers is er, voor zover bekend, nog geen spoor. Let op: de hond op de foto bij dit artikel is niet Nixon, maar een andere leuke hond.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *