Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bergen met hasj in Malaga in 2022

dec 28, 2022

MALAGA – De politie nam in 2022 90.000 kilo drugs in beslag in et Spaanse Malaga en arresteerde meer dan 4.000 mensen wegens mensenhandel.
Het afgelopen jaar namen de Policia Nacional de Guardia Civil respectievelijk 50.000 kilo en 40.000 kilo drugs in beslag

Achter de tralies

Maar de Guardia Civil arresteerde meer mensen en zette bijna 2.500 mensen achter de tralies en de Policia Nacional nog eens 1.484.
De meerderheid van de door de politie aangetroffen drugs, maar liefst 95%, was hasj. Op de tweede en derde plek betrof het marihuana en cocaïne, zei de vertegenwoordiger van de centrale regering in Malaga, Javier Salas.

Criminele groepen

De Udyco Drugs and Organised Crime Unit ‘ontmantelde in totaal 60 criminele groepen, nam € 2,65 miljoen in beslag en bevroor rekeningen ter waarde van € 41,6 miljoen’, zei Salas. Hij voegde eraan toe dat de regering van Spanje er alles aan doet om de georganiseerde misdaad aan de Costa del Sol een halt toe te roepen. Salas zei dat er op nationaal niveau veel inspanningen zijn geleverd rond het gebied van het Gibraltar Campo-plan dat de hasjsmokkelaars probeert af te schrikken.

Straat van Gibraltar

Ze steken vanuit Marokko de Straat van Gibraltar over op speedboten die worden gevolgd door lanceringen van de Spaanse politie en helikopters.
Hij zei dat dit plan ‘werkt’ en soortgelijke modellen zijn gebruikt in andere gebieden ‘omdat de misdaad is verhuisd’ naar andere delen van de Andalusische kust en Sevilla.
De aankondiging volgde op een inval in een pakhuis in Granada dat gebruikt werd om hasj naar Noord-Europa te vervoeren.