Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Binnen zonder kloppen bij wietkweker

DoorRedactie

jan 13, 2020 , ,
deur ingeramd

In Rilland heeft de politie vorige week in de Steenvlietstraat de methode “binnen zonder kloppen” toegepast om een wietkwekerij op te sporen. Dat bleek niet het geval….

Aangebeld

Volgens een woordvoerder van de politie hebben agenten bij verschillende huizen aangebeld en is vervolgens op basis van vrijwilligheid binnen gekeken of er een wietkwekerij aanwezig was. “Bij één woning bleek dat er mogelijk nét een kwekerij was geruimd. Daar hebben de collega’s onderzoek gedaan. Eerst in de woning en later in de schuur. Ze mochten, nadat ze in de schuur waren geweest, de woning niet meer in om onderzoek te doen aan de meterkast. Omdat dat wel moest gebeuren is de deur vernield om alsnog binnen te komen”, zo zegt de politie.

Bewoonster geschrokken

De bewoonster van het pand waar de deur werd ingeramd zegt enorm geschrokken te zijn van de handelswijze van de politie. Ze zegt dat het niet de eerste keer is dat de politie haar woning binnenviel. “Vorig jaar hebben ze een inval gedaan en alles op zijn kop gezet. Heel mijn huis werd vernield maar na twee dagen kreeg ik al een brief dat de zaak geseponeerd was. Ik zit nu weer met een kapotte deur en een trauma en ik wacht nog steeds op een vergoeding voor de vorige deur. Zij gaan weer lekker slapen, maar ik niet meer”, aldus de Rillandse tegen hvzeeland.nl.

Wellus nietus

De politie zegt dat de bewoonster van tevoren duidelijk kenbaar is gemaakt dat de deur zou worden vernield als ze niet open zou doen. De vrouw zegt dat ze niet opendeed omdat de agenten al binnen waren geweest en ze advies had ingewonnen bij haar advocaat. Die had aangegeven dat er geen reden meer was om nogmaals binnen te treden.

De vermeende wietkwekerij is uiteindelijk nergens meer aangetroffen maar mogelijk was deze dus net volledig ontmanteld. Dat is natuurlijk een non argument. Misschien lag er vroeger wel een wapen in dat huis, of is de vrouw vorig jaar drie keer door rood gereden…

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *