Greetje Bos pleit voor legalisering softdrugs

Greetje Bos, wie is dat dan in godsnaam horen we je denken. Niet onderschatten die naam, want Greetje is een serieus kopstuk bij de VVD en bovendien oud-officier van justitie. Zij dus, zij pleit voor legalisering van softdrugs. Het tij keert.

De overtuiging van Greetje: “De VVD moet serieus gaan nadenken over het  legaliseren van softdrugs. Op die manier kan de georganiseerde misdaad een slag toegebracht worden.”. Greetje is momenteel VVD-wethouder in het Brabantse Breda. “Negentig procent van de georganiseerde criminaliteit draait om drugs. Daar kun je gigantisch veel geld mee verdienen”, schetst Greetje Bos. Volgens haar moet er dan ook goed gekeken worden hoe je dat lucratieve aspect van de drugshandel weg kunt halen.

Proef met wietteelt

Als voorbeeld noemt Greetje de proef met legale wietteelt waar meerdere gemeenten zich voor hebben opgegeven. Daarbij kopen coffeeshops hun wiet bij gecontroleerde wiettelers. Op die manier moet worden voorkomen dat de criminaliteit bij de wiethandel betrokken raakt en daar aan gaat verdienen. Bos is blij dat haar eigen gemeente Breda mee gaat doen aan de proef. “Dat is een goede zaak.” Dat moet koren op de molen zijn van burgemeester Depla van Breda, die ook een voorvechter is van de proef die gaat mislukken.

Discussie legalisering

Greetje wil een discussie die verder gaat dan de proef legalisering wietteelt. Meer softdrugs (welke dan?) zou gelegaliseerd moeten worden zegt de oud-officier van justitie. Maar ook binnen de partij van Bos, de VVD, loopt nog niet iedereen warm voor de legalisering van softdrugs. Om het woord bij de daad te voegen zette Greetje op het afgelopen partijcongres eind november van de VVD dit onderwerp opnieuw op de agenda. Ook binnen de grootste regeringspartij moet een gesprek hierover uit de taboesfeer worden gehaald, vindt zij.

Verdienmodel drugshandelaren

Wat Greetje goed ziet, is dat de volledige legalisering het verdienmodel van drugshandelaren gaat doorbreken. En als een liberale partij zou er serieus over legalisering nagedacht moeten worden. Dat er nog maar vele mogen volgen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *