Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote razzia in Rotterdam Zuid

Razzia op Zuid

Vorige week woensdag hielde de gemeenschappelijke overheid, politie, gemeente Rotterdam, Openbaar Ministerie, de Douane, het RDW en de Belastingdienst bij de Slinge in Rotterdam Charlois een grote controle. In totaal werden ruim 70 voertuigen gecontroleerd.

Twee aanhoudingen

Er werden 2 verdachten aangehouden, waarvan 1 voor het bij zich hebben van een grote hoeveelheid drugs. Verder schreef de politie 15 bekeuringen uit voor diverse feiten. Daarnaast is er zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en is er een mes in beslag genomen. De belastingdienst nam 20 auto’s in beslag en inde voor ruim €22.500 aan schulden.

Zware criminaliteit

De overheid houdt regelmatig controles met als doel het ondermijnende karakter van zware criminaliteit aan te pakken. Daarbij moet men denken aan afpakken van crimineel vermogen, in beslag nemen van voertuigen, in beslag nemen van wapens en dergelijke. Regelmatig worden verkeerscontroles gehouden waarbij onder meer ‘informatie gestuurd’ wordt gecontroleerd.
Dat houdt in dat ze bestaande informatie over verdachte personen en voertuigen inzetten om effectief en preventief te controleren. Tijdens de inzet kijkt de politie dus gericht naar het verkeer (wagens en personen). Hierbij wordt vanaf vaste en mobiele locaties gecontroleerd waarbij regelmatig ook ANPR gebruikt wordt. Het Automatic NumberPlate Recognition systeem scant met behulp van een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen.

Schuldhulp

Tijdens de controle zijn mensen die een belastingschuld hebben in contact gebracht met budgetcoaches vanuit DOCK. Zo kon er direct hulp geboden worden om deze mensen uit de schulden te krijgen.

bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *