Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bouwmaterialen jatten onder invloed van GHB

okt 11, 2021

Tilburg, Oisterwijk – Tijdens een politiecontrole afgelopen nacht op de Sibeliusstraat in Tilburg zijn in de laadruimte van een Volkswagen Transporter gestolen goederen aangetroffen. Het gaat om twee grote haspels en grondkabels die vanaf een bouwlocatie in Oisterwijk waren gestolen.

Twee aanhoudingen

De bestuurder (32) en de bijrijder (37) zijn meegenomen naar het bureau. Het zijn bekenden van de politie. Van de bestuurder is bloed afgenomen omdat het vermoeden is dat hij onder invloed van drugs (GHB) was.

Bekend gebruiker

Agenten zagen vrijdag 8 oktober 2021 omstreeks 02.50 uur in Tilburg Noord een Volkswagen Transporter over de Stokhasseltlaan rijden. De dienders herkenden de bus ambtshalve omdat hierin een 32-jarige Tilburger rijdt die bekend is als GHB gebruiker en al meerdere keren is aangehouden ter zake vermogensdelicten. Ze besloten een controle in te stellen en gaven de bestuurder een stopteken.

Nerveus

Beide inzittenden gedroegen zich erg nerveus. In de laadruimte lagen onder meer haspels met een sticker daarop van de eigenaar. Hierop zijn andere politiemensen naar de vermelde locatie in Oisterwijk gereden. Hier werden recente schoensporen en soortgelijke haspels aangetroffen.  Vervolgens zijn beide inzittenden meegenomen naar het bureau. Ze worden verdacht van diefstal c.q. heling, de bestuurder ook nog van rijden onder invloed. De auto is in beslag genomen. Inmiddels staat vast dat de materialen daar waren gestolen.

Bron en foto: politie.nl