Brabant verliest terrein op drugsmonopoly

vaten

Vergeet Baarle Nassau of Nieuwkerk. Twente is straks de nieuwe drugsprovincie als het zo doorgaat. Weer is er in Twente namelijk drugsafval gevonden.

De kans dat Brabantse drugsproducenten hun afval in Twente dumpen schatten wij in op nul, dus zijn het toch de Twentse boefjes die aan het produceren geslagen zijn.

Vaten drugsafval

De politie heeft zaterdagavond ook in Buurse vaten met drugsafval gevonden. Het zijn dezelfde soort vaten als die eerder op de dag in Enschede en Beuningen (OV) zijn gevonden. De vaten werden rond 20.30 ontdekt aan de Berktepaalweg in Buurse, tussen Haaksbergen en Enschede. In totaal lagen er drie afgesloten vaten in de berm. Wat er in zit moet nog blijken, maar waarschijnlijk betreft het afval uit een drugslab voor synthetische drugs.

Grote producenten

De vaten die in Buurse werden gevonden waren volgens de politie dezelfde soort vaten als die in Enschede en Beuningen ontdekt werden. In totaal zijn er zaterdag 22 vaten gedumpt in Twente: dertien in Beuningen, zes in Enschede en drie in Buurse. En dergelijke hoeveelheden duiden er natuurlijk op dat het hier om grote producenten gaat daar in Twente.

Klemgereden

Vrijdagmiddag werd in Twello een busje met grote drugsvaten klemgereden op de rijksweg A1, zo wist Omroep Gelderland al te melden. Uit onderzoek van de Afdeling Gevaarlijke Stoffen van de brandweer bleek dat het inderdaad zoals vermoed om drugsafval ging. Ook stonden er volgens de politie enkele vaten in het busje met grondstoffen voor het maken van drugs. De bestuurder uit Eindhoven 9ha, toch een Brabander!) werd aangehouden. Enkele kilometers voor Twello werd op een parkeerplaats nog een tweede busje aangetroffen met daarin ook enkele vaten. De bestuurder van dat busje sloeg op de vlucht en is niet meer gevonden.

Woensdagavond werd in Enschede een complete oplegger met vaten ontdekt, die gedumpt was. In de trailer zat 14.000 liter grondstof om synthetische drugs te produceren. Dit alles werd gemeld door crimesite.nl

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *