Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeeuwse automobilisten onder invloed van drugs

nov 12, 2018
speekseltest

Als je in een afvallige provincie zoals Limburg of Zeeland woont, dan vergrijp je je bij gebrek aan vertier al snel aan de drugs. Tot zover de logica. Maar als je dan achter het stuur kruipt…

Dat was wat de afgelopen dagen bleek tijdens reguliere surveillance controles van de politie in het Oosterscheldebekken. Daar werden diverse bestuurders betrapt op rijden onder invloed.

Negen mensen betrapt

Sinds donderdagochtend 06.00 uur zijn volgens het politieteam negen bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs, waarvan sommigen ook nog eens alcohol genuttigd bleken te hebben. Kennelijk mikten de Zeeuwse bestuurders er op dat er net zoals vroeger nog twee veldwachters met een snor op hun brommer dienst deden en niet de hedendaagse politie die in het bezit is van geavanceerde apparatuur zoals speekseltests. Of ze hadden geen Kleaner bij zich, want dat schijnt te helpen. Bij alle bestuurders is op het politiebureau een bloedtest afgenomen door een arts. In afwachting van de uitslag, welke enkele weken op zich kan laten wachten, hebben zij een rijverbod van 24 uur gekregen.

Drugs op? Laat je rijden mensen!