Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Buma sluit woningen omdat, ja waarom eigenlijk?

apr 15, 2022

De burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma, heeft donderdag een woning aan de Tjalkstraat en een woning aan de Cambuurstraat in Leeuwarden gesloten wegens overtreding van de Opiumwet. De burgervader maakt daarvoor gebruik van de Wet Damocles.

Wietkwekerij

In de woning aan de Tjalkstraat trof de politie op 24 februari een in werking zijnde wietkwekerij aan, met in totaal 671 wietplanten. De kwekerij was professioneel ingericht met aan hennepteelt gerelateerde goederen, zoals groeilampen, groeimiddelen, een voedingscomputer, koolstoffilters, slakkenhuizen om het geluid van de afzuigers te dempen en ventilatoren. Voor het gebruik van de lampen werd illegaal stroom afgetapt. De woning is gesloten voor de duur van drie maanden. Niets anders dan de kweker alvast straffen, echter zonder tussenkomst van een rechter.

GHB, speed en wiet

In de woning aan de Cambuurstraat trof de politie op 10 januari amfetamine, GHB en wiet aan. Daarnaast werden grondstoffen voor de productie van GHB en ketamine aangetroffen. Deze woning is gesloten voor zes maanden. Ook weer een straf van Buma en niet van de rechter.

Negen keer

In 2022 is tot nu toe (met deze woning erbij) negen keer gebruikgemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

Alcohol

Er moet bij de overheid eens worden nagedacht over alcohol. Dagelijks slachtoffers, kindermisbruik, auto-ongevallen, vechtpartijen, ziekenhuisopnames en nog veel meer andere ellende die wordt veroorzaakt door de drugs alcohol. Maar daar worden geen woningen voor gesloten.