Burgerinitiatief voor legalisering drugs

De Stichting Drugsbeleid is er, net zoals vele Nederlanders, klaar mee dat er baantjes in stand gehouden worden door een zinloze oorlog tegen drugs te voeren. Een oorlog die nooit gewonnen zal worden.

Van de Stichting

Na 100 jaar drugsverbod is duidelijk geworden wat in de jaren twintig in de VS al duidelijk werd met alcohol: een verbod op populaire genotsmiddelen werkt niet en maakt de samenleving onveiliger voor iedereen. De drugsoorlog veroorzaakt nu minstens de helft van alle criminaliteit in ons land.

Dat kost ons miljarden, maar drugs zijn overal verkrijgbaar en het gebruik neemt eerder toe dan af.

Het roer moet om naar beleid dat door experts uit alle rangen en standen allang wordt bepleit: naar stapsgewijze legalisering met zinvolle wetten en regels. Daarom zijn wij een burgerinitiatief gestart. Met 40.000 handtekeningen moet de tweede kamer de discussie hierover aangaan.

Teken nu

Wil jij ook dat deze zinloze oorlog gestopt wordt en justitie zich weer kan richten op andere zaken zoals inbraken, mishandelingen en verkrachtingen? Teken dan nu.

De petitie staat hier.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.