Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nieuw eiwit maakt sporten overbodig

Sportschool

Vergeet het zwoegen op de loopband of de wekelijkse spinning les. In Amerika hebben onderzoekers ontdekt dat de toename van een bepaald eiwit, dat van nature in het lichaam voorkomt, de gezondheidsvoordelen van sporten kan nabootsen.

Sestrin is magisch

Wetenschappers van de Wayne State University in Detroit deden onderzoek naar het eiwit sestrin. Eerdere onderzoeken wezen uit dat sestrin zich in de spieren ophoopt na een zware lichamelijke inspanning. Om de schijnbare link tussen dit eiwit en lichaamsbeweging verder te onderzoeken, besloten ze daarom over te gaan tot een experiment bij ordinaire vliegen.

Als vliegen worden opgesloten in een buis dan kruipen ze altijd naar boven. Gebruik makend van dit feit werd er een trainingsprogramma ontwikkeld voor de vliegen. Door de intensieve training maakten ze meer van het eiwit sestrin aan. Het vergelijken van de getrainde vliegen met ongetrainde vliegen gaf een opmerkelijk resultaat.

Langer volhouden

Uit de resultaten bleek dat de getrainde vliegen een verbeterde vliegcapaciteit hadden. De insecten hielden het langer vol én vlogen ook nog eens beter dan de controlegroep. En ze maakten dus ook meer van het eiwit sestrin aan. Toen het eiwit vervolgens werd ingebracht bij de niet-getrainde vliegen, bleken de beestjes eenzelfde resultaat te boeken als de getrainde groep.

Muizen

Dit opmerkelijke resultaat bracht de wetenschappers ertoe om de methode ook toe te passen op muizen. En weer was het bingo. Ook de muizen met een hoog sestrin gehalte bleken beter te presteren, kregen een betere conditie en verbrandden ook nog eens meer vet. Retteketet!

Supplement

Het wachten is nu op meer testen en op de lange termijn effecten van sestrin. Als dat allemaal achter de rug is, dan pakken we straks een kuurtje sestrin en kunnen we het sportschool abonnement opzeggen. Hoe gaaf zou dat zijn, een supplement dat sporten overbodig maakt.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *