Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Bus met grondstoffen kantelt

jun 7, 2021

Op zondagmiddag zorgde de bestuurder van een bestelbusje dat was volgeladen met grondstoffen voor de productie van drugs voor spektakel. Hij vloog na een wilde achtervolging uit de bocht en eindigde op zijn kant. De gast raakte bekneld en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd toen hij was bevrijd.
Dit alles gebeurde op de Rijssellaan in Eindhoven.

Stopteken

Eerder negeerde de bestuurder van de bestelbus een stopteken. Wie zou dat niet doen als je bus vol zit met dozen waar grondstoffen voor synthetische drugs inzaten. Het gaat om een zeer grote hoeveelheid. De politie, waaronder de Landelijke Eenheid, was met veel manschappen aanwezig. Ook landde er een politiehelikopter.
De 23-jarige bestuurder van het busje werd na controle in het ziekenhuis door de politie aangehouden. Hij zit nog vast voor verder onderzoek.

Invallen


Even later werd er door de politie een inval gedaan bij opslagruimtes van Shurgard aan de Ambachtsweg in Eindhoven. Hoe de speurneuzen op deze locatie kwamen is onbekend, wel is bekend dat ook daar een ‘grote hoeveelheid’ grondstoffen gevonden is.

Manege

In Mariahout werd er door de politie ook nog een manege doorzocht zonder dat er drugs of grondstoffen werden aangetroffen. Daar was wel een voertuig dat door de politie in beslag werd genomen. De bewoners zeggen dat ze niets met de zaak te maken hebben.