Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Caffeïne gebruiken, ja of nee

okt 19, 2018
Caffeïne Anhydraat

Er is bij veel mensen en dan met name bij sporters en mensen die langer door willen gaan twijfel over het al dan niet gebruiken van caffeïne poeder.

Er zijn veel sporters die beweren enorme baat te hebben bij het gebruik van caffeïne die hun prestaties op wedstrijden of tijdens de trainingen verbeteren. Toch zijn er ook tegenstanders van dergelijke theorieën. En ook mensen die feesten of uitgaan zitten in het pro kamp en gebruiken pillen, capsules of nemen het tot zich via energie drankjes.

Dat maakt de keuze om al dan niet caffeïne poeder te gebruiken er voor veel sporters natuurlijk niet makkelijker op.

Hoe werkt caffeïne?

Caffeïne kennen we allemaal uit de koffie of uit energy drankjes zoals RedBull. Het is een stof waarbij je een oppeppende werking ervaart en precies daarom drinken menen koffie om wakker te blijven of energy drankjes om de vermoeidheid weg te wuiven. Maar naast deze situatie kan het natuurlijk ook gewoon in de sport gebruik worden. Caffeïne staat op geen enkele dopinglijst en mag dus door alle sporters gebruikt worden. En caffeïne zorgt niet alleen voor een energy boost, maar verhoogt ook de verbranding van vetten.

Caffeïne poeder in plaats van koffie

Caffeïne poeder kan eenvoudig in een capsule, het kan gemengd worden in drank of in voedsel verwerkt worden en dat maakt het makkelijk en ook gezonder dan de poging een zelfde dosis caffeïne binnen te krijgen met koppen koffie.

Wat is het nadeel van caffeïne?

Net zoals voor alle andere voedingssupplementen geldt ook voor caffeïne poeder dat je er niet te veel van moet nemen. Te veel caffeïne kan tot dezelfde effecten leiden als een overmaat aan koffie of energy drankjes: je krijgt hoofdpijn, een verhoogde hartslag, je wordt nerveus en mogelijk zelfs ademhalingsproblemen. Daarnaast zul je er slecht van slapen en sporters hebben er enorm veel baat bij om goed te rusten en dus te slapen.

Is Caffeïne nuttig?

Dat caffeïne poeder je lichaam een extra boost geeft is een feit. Toch moet je geen bovenmenselijke prestaties verwachten nadat je caffeïne poeder hebt gebruikt. Daarnaast is er een gewenning, dus is langdurig gebruik van caffeïne niet aan te raden. Stop tussendoor het liefst een week of twee met het gebruik van caffeïne poeder voor een beter resultaat.

Waar koop ik caffeïne poeder?

Caffeïne poeder wordt verkocht bij Wapwinkel. Het is verkrijgbaar in verschillende maten. Wapwinkel verkoopt zeer zuivere caffeïne poeder en bewaakt de kwaliteit van het product zeer streng.

Caffeïne Anhydraat