Echtpaar smokkelt cocaïne in koffer

Een man en een vrouw zijn in voorlopige hechtenis genomen nadat de douanebeambten van de luchthaven Criochfort international airport in Dublin in Ierland een koffer met 740.000 euro aan cocaïne hadden onderschept.

Shampooflessen

Dublin District Court bevestigt dat de drugs deels in vloeibare vorm in shampooflessen verstopt was. De douane arresteerde Jefferson Pedrucci (32) en de 28-jarige Pamela Da Silva, die geen vast adres heeft, nadat hun vlucht donderdagavond op Dublin Airport was geland.

Röntgenfoto’s

Douanebeambten maakten röntgenfoto’s van hun koffers, met daarin 8,5 kilo cocaïne ter waarde van € 600.000. Daarnaast waren er twee flessen shampoo van twee kilo die bleken “cocaïne in vloeibare vorm” te bevatten en dat ter waarde van € 140.000.

Voor de kapper

De douane bevestigde dat Pedrucci ontkende te weten dat de inhoud van koffers die volgens hem door mensen in Brazilië aan hem waren gegeven. Hij beweerde ook dat de shampooflessen voor de vrouw van een vriend waren, een kapper in Ierland.

De advocaat zei dat de man, die mogelijk pas in 2025 terecht zal staan, graag op borgtocht vrij zou komen en naar de rechtbank zou verschijnen. Rechter Simms oordeelde echter dat de bezwaren gegrond waren en hij weigerde de heer Pedrucci op borgtocht vrij te geven.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *