Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cocaïne laboratorium in Vragender

jan 29, 2020

Op dinsdag 28 januari heeft de politie een drugslab gevonden aan de Oude Winterswijkseweg in Vragender. Agenten kwamen het lab op het spoor dankzij een snitch tipgever.

Omwonende

Kortgeleden meldde een omwonende een verdachte situatie aan de politie. Dat was reden voor agenten om op onderzoek uit te gaan. Op een perceel achter een woning troffen zij dinsdag een groot drugslab aan.

Op dit moment wordt onderzocht om wat voor laboratorium het precies gaat. Vermoedelijk gaat het om een lab waar cocaïne verwerkt werd. Dat is met zekerheid te zeggen als het onderzoek is afgerond. Vandaag gaat de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) verder met de ontmanteling. Dit en de vernietiging van het lab zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden in verband met de veiligheid van omwonenden, politiemensen en het milieu.

Aanhoudingen

Ter plaatse zijn twee mannen en een vrouw aangehouden. De politie onderzoekt nu wat hun rol is in deze zaak. In het kader van de privacy doen ze verder geen mededelingen over de verdachten.

Bewaking van het lab

De politie wil de vindplaats van het drugslab beschermen en daarom zal het lab bewaakt gaan worden. Op die manier wordt voorkomen dat mensen op het plaats delict komen en kunnen alle diensten ongestoord hun onderzoek uitvoeren. Sporenonderzoek op locatie kan namelijk maar één keer gedaan worden en dan moet het wel goed zijn.

Bron: politie.nl