Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Coffeeshop Asilah Dordrecht gesloten

aug 7, 2023
Stoner

Coffeeshop Asilah, ook bekend als Cabo Negro, gelegen aan Bagijnhof 31 in Dordrecht, werd in de nacht van zaterdag getroffen door schoten, nadat het anderhalve maand geleden al het doelwit was van brandstichting. De daders achter de beschieting zijn vooralsnog onbekend. Op dit moment voert de politie een onderzoek uit en heeft men kogelhulzen aangetroffen.

Onbekende schutter

De opeenvolgende incidenten van beschieting en brandstichting hebben de coffeeshop getroffen. In de afgelopen zaterdagnacht werd de coffeeshop wederom getroffen, ditmaal door een onbekende schutter. Het rolluik van de zaak werd geraakt en er zijn zes kogelgaten ontdekt. Na de brandstichting, die anderhalve maand geleden plaatsvond en aanzienlijke schade toebracht aan de ingang, werd de coffeeshop door burgemeester Wouter Kolff voor twee weken gesloten.

Tenminste twee weken dicht

In reactie op dit nieuwe incident heeft burgemeester Kolff besloten om de coffeeshop Asilah opnieuw te sluiten, ditmaal voor een minimum van twee weken, met als doel de rust in de omgeving te herstellen. Als er verbanden worden ontdekt tussen de brandstichting en de recente beschieting, kan deze sluitingsperiode verlengd worden.

De daders zijn in dit geval geen slachtoffer van de sluiting, zij halen er alleen voordeel mee. De eigenaar is wel slachtoffer, in alle opzichten.

Afgunst? Rivaliteit?

De medewerkers van de coffeeshop Dordrecht zijn diep geraakt door deze gebeurtenissen. Een medewerker deelde met het Algemeen Dagblad: “Eén keer een brandstichting is al erg genoeg, maar we dachten dat het daarbij zou blijven. We hebben geen enkel idee waar we moeten zoeken naar een mogelijke reden. Is het rivaliteit? Afgunst? Willen mensen ons weg uit deze straat? We weten het echt niet.”

Camera’s aan de gevel

Voor de veiligheid is de gevel van de coffeeshop aan beide zijden uitgerust met beveiligingscamera’s. Momenteel voert de politie een onderzoek uit naar de beschieting en de brandstichting. De politie heeft tot nu toe voornamelijk een oproep gedaan aan getuigen. Het onderzoek ter plaatse heeft geduurd gedurende de hele nacht. Op dit moment heeft de politie nog geen officiële verklaringen afgelegd over het onderzoek naar de brandstichting.

De bewoners van Bagijnhof zijn geschrokken van dit incident en zijn opgelucht dat de burgemeester heeft ingegrepen door de coffeeshop opnieuw te sluiten.

Coffeeshop Dordrecht

Over het algemeen is een coffeeshop Dordrecht een rustige coffeeshop. In de stad is weinig ellende onderling tussen de coffeeshops. Dordrecht kent meerdere coffeeshops en telt zo’n 130.000 inwoners.