Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugsvangst in Purmerend

aug 8, 2023
Handboeien agent

Tijdens een reguliere surveillanceronde afgelopen zondag hebben motoragenten een opvallende ontdekking gedaan in een woning na een melding van een conflict. Hoewel de situatie ter plaatse inmiddels was gekalmeerd en de betrokken partijen waren gehoord, bleek deze melding te leiden tot een onverwachte onthulling.

Softdrugs aangetroffen

De inspectie van de woning bracht namelijk een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs aan het licht, verspreid over de eettafel. Het aanwezige weegschaal en verpakkingsmateriaal suggereerden de mogelijke aanwezigheid van drugshandel. Verdere speurwerkzaamheden leidden de agenten naar de schuur van de woning, waar een nog grotere voorraad drugs en extra verpakkingsmaterialen werden ontdekt.

Wiet en harddrugs

In totaal werd er meer dan 3 kilogram aan wiet en hasj gevonden, evenals ongeveer 150 gram harddrugs. De aanwezige bewoner, die in verband werd gebracht met de woning, is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij illegale drugsactiviteiten. De andere betrokken partij, die geen bewoner was, zal op een later tijdstip worden uitgenodigd om een verklaring af te leggen over haar rol in dit gebeuren.

Onderzoek duurt voort

Op dit moment bevindt de verdachte bewoner zich in hechtenis en zal hij gedurende het lopende onderzoek vast blijven zitten. De in beslag genomen items, waaronder de drugs en de gerelateerde verpakkingsmaterialen, zijn in bewaring genomen als bewijsmateriaal voor deze zaak. Het onderzoek zal voortgezet worden om alle aspecten van de situatie volledig te begrijpen.