Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Controle buitengebied

okt 1, 2021

Waar is de tijd gebleven dat je in het buitengebied in Brabant op je gemak wat plantjes kon kweken, of pillekes kon draaien in een oude varkensschuur. Zelfs daar ben je al niet meer veilig voor de speurneuzen.

Gestolen goederen gevonden

De Brabantse politie heeft vorige week samen met de gemeente meerdere leegstaande agrarische bedrijven in het buitengebied van Goirle en Riel gecontroleerd. Op één locatie zijn gestolen goederen gevonden. De huurder van de ruimte is aangehouden voor heling. Ook zijn er meerdere tekortkomingen op het gebied van milieu en naleving van het bestemmingsplan geconstateerd. De eigenaren krijgen de kans deze binnen een redelijke termijn te herstellen. 

Gesprekken

Met hen zijn ook gesprekken gevoerd over de veiligheid in het buitengebied. ,,Uit het zicht zijn dit ideale locaties voor het inrichten van een drugslab of wietkwekerij of om illegale handelswaar op te slaan”, aldus burgemeester Mark van Stappershoef van de gemeente Goirle. 

Veel geld

Criminelen bieden boeren met leegstaande stallen vaak veel geld, weet hij. ,,Het is belangrijk om elkaar alert te houden op misstanden in ons buitengebied.” Jaarlijks controleert de gemeente op diverse locaties in samenwerking met de politie. Hierdoor krijgen ze zicht op de activiteiten die daar plaatsvinden en kan eventuele ondermijnende criminaliteit worden opgespoord. Weer zo’n fijn clubje dat haar salaris verdient dankzij de illegale drugs.