Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Salarissen dankzij wietkwekerijen

okt 1, 2021
Wietkwekerijen

De politie heeft in een woning aan de Danackers in het Drentse Emmen een wietkwekerij aangetroffen. Na onderzoek werden er zo’n 450 planten geteld.

Aanhouding

Er was in de woning een persoon aanwezig en die is door de politie als verdachte aangehouden. De persoon die in het pand aanwezig was en als verdachte wordt gezien is aangehouden. Een speciaal bedrijf heeft de wietkwekerij ontmanteld.

Cameraman

De mensen van Meternieuws plaatsten een cameraman die met grote zorgvuldigheid vastlegde hoe de kwekerij werd ontruimd. Op 1:51 zien we naast de medewerker van het ‘specialistische ontmantelingsbedrijf’ ook welgeteld vier politieagenten staan die niets anders doen dan kijken wat de specialist is een krat gooit. Er is weer meer dan voldoende capaciteit bij de politie constateren we hieruit.

Aanpak

De politie pakt de telers van wiet in een woning hard aan. Het kweken van wiet in woningen is zeer gevaarlijk vanwege brandgevaar, wateroverlast en verdere schade aan de woningen. Volgens de onderzoekraad voor de veiligheid zijn er 10.000 tot 30.000 wietkwekerijen. Een groot deel van deze wietkwekerijen bevindt zich in woningen en veroorzaakt veiligheidsrisico’s voor omwonenden. Prachtige volzinnen die natuurlijk nergens op slaan. De elektriciteit op de gemiddelde tienerkamer waar 6 Action adapters in 1 verlengblok zitten is een stuk gevaarlijker dan die van de gemiddelde wietkwekerij.

Salarissen

We zien steeds alleen maar mensen die naast de wietkwekers zelf hun hypotheek betalen door de strafbaarheidstelling van deze geliefde plant waarvan bovendien een geneeskrachtige werking bewezen is ook.