Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Controles in Westland en Maassluis

mrt 11, 2022

Actiedagen zijn helemaal hip. Je stapt zoveel mogelijk panden in zoveel mogelijk gemeentes binnen met zoveel mogelijk overheidsdiensten en vervolgens publiceer je in schreeuwende persberichten de resultaten. Succes gegarandeerd.

Westland en Maassluis

Verschillende overheidsinstanties hielden woensdag 9 maart een gerichte integrale controle bij een woning en vijf bedrijfspanden. Tijdens de controle zijn er verschillende misstanden geconstateerd. Zo is in een bedrijfspand wiet gevonden (opmerking van de redactie: als de politie zegt dat er wiet is gevonden dan is de hoeveelheid te verwaarlozen want vanaf 50 gram vinden ze het gewicht al de moeite waard). Daarnaast zijn een aantal overtredingen vastgesteld op gebied van huisvesting en milieu. Ook zijn meerdere gegevensdragers, zoals computers en telefoons en vijf luxe horloges in beslag genomen voor nader onderzoek. Lees goed: voor onderzoek. Het kan dus best zijn dat de klokjes gewoon eerlijk zijn, maar ook dit bekt lekker in persberichten.

Diensten

Aan deze controle werkten de gemeenten Maassluis en Westland, politie-eenheid Den Haag en Rotterdam, de Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Omgevingsdienst Haaglanden, Milieudienst Rijnmond en Stedin mee, onder coördinatie van het RIEC Den Haag. Tijdens de actiedag zijn de overheidspartners ondersteund door defensie.

Kosten

De kosten van dergelijke onderzoeken betreffen vele tienduizenden euros en de burgers lijken het alsmaar te slikken wat er gebeurt. Een paar gram wiet en mensen die in een loods sliepen die niet was aangemerkt als een woning.

Onderzoek

Het is echter nog niet genoeg. Voorafgaand en tijdens dergelijke dagen wordt al veel geld verbrast, maar ook na afloop gaat de overheid aan de slag met een berg personeel. Gemeente Maassluis en gemeente Westland, politie en de Omgevingsdienst Haaglanden doen verder onderzoek. Hierbij worden bestuurlijke maatregelen en een strafrechtelijk onderzoek niet uitgesloten.

De foto is van politie.nl