Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie doet alles voor de goodwill

mrt 11, 2022

Vooropgesteld: de politie doet ook echt veel goed werk zoals fietsers bekeuren die door rood rijden, bemiddelen bij echtelijke ruzies en het glas van een kapotte koplamp opvegen direct na een aanrijding. Maar om nu het beeld te schetsen dat het echt allemaal kanjers en boevenjagers zijn trekken ze alles uit de kast. En deze kast heet televisie deze keer.

Bureau Arnhem

Na de succesvolle (nog opzoeken waar dat succes aan wordt afgemeten, redactie) seizoenen van Bureau Burgwallen, Bureau 040 en Bureau Hofstad is het nu de beurt aan Bureau Arnhem. Komend jaar is de negendelige serie over het werk van Arnhemse agenten te zien op RTL 4. Verschillende ‘politieduo’s’ van de basisteams Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid worden ruim een half jaar gevolgd door presentator en programmamaker Ewout Genemans en zijn cameraman Julian Bakkum.

Half jaar lang

Ruim een half jaar gaat Genemans samen met zijn cameraman verschillende diensten mee met de agenten. De serie laat een afspiegeling zien van het werk in de noodhulp, maar ook de persoon achter het uniform en de dilemma’s die zij tegenkomen. In negen afleveringen zal het werk in de Gelderse hoofdstad en omgeving te zien zijn. Alle facetten van het politiewerk kunnen voorbij komen want het politiewerk is immers onvoorspelbaar. De eerste opnames lopen van medio maart tot na de zomer. De uitzendingen staan voor dit jaar gepland.

Crimineel stadje

Arnhem is een stad met vele gezichten. Met een stadse dynamiek, een bruisend uitgaansleven, een sfeervol winkelgebied en vele, diverse wijken. De stad is verdeeld in twee politieteams: Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. Het politiewerk in de stad is onder andere gericht op het horecagebied in het centrum en op een groot aantal evenementen zoals voetbalwedstrijden en Koningsnacht. Daarnaast krijgen woninginbraken, overvallen, straatroven en (drugs)overlast ook veel aandacht. Er valt dus genoeg te filmen voor RTL.

Trots op Bureau Arnhem

Naomi Hoekstra, districtchef Gelderland- Midden: “Wat zijn we trots dat we voor het vierde seizoen Ewout en Julian mogen verwelkomen in het Arnhemse. We kijken uit naar een bijzondere en mooie samenwerking om het vierde seizoen net zo te laten slagen als de voorgaande seizoenen van de serie. Ons werk is op veel vlakken divers, spannend en uitdagend. Onze collega’s moeten vaak in een zeer korte tijd veel beslissingen nemen. Dit vraagt niet alleen expertise van hun kant, maar dit vraagt ook doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid. Onze collega’s staan te poppelen om Ewout en Julian welkom te heten en hen het werk in Arnhem en omgeving te laten zien.”

Wij zeggen er verder maar niets meer over. We kijken er ook niet naar trouwens.