Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De Markiezaten ontdaan van wiet

Wiet

Roosendaal, Bergen op Zoom – Op dinsdag 12 maart jl. heeft het hennepteam in politiedistrict De Markiezaten enkele adressen bezocht vanwege vermoedens met betrekking tot wietkweek. Op drie adressen werden kwekerijen aangetroffen.

In een woning aan de Damastberg te Roosendaal werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een in werking zijnde wietkwekerij. In de woning werd niemand aangetroffen. Op de zolder van de woning werd een wietkwekerij met 166 planten aangetroffen. Tijdens het onderzoek werd vastgesteld dat er eerdere oogsten uit deze wietkwekerij waren behaald. De elektriciteit werd fraudeleus verkregen waardoor besloten werd de woning van het energienetwerk af te sluiten.

Bergen op Zoom

In een woning aan de Augustalaan te Bergen op Zoom werd op de bovenste verdieping een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen. In het pand werden geen verdachten aangetroffen. Op de bovenste verdieping stonden in een ruimte 148 jonge wietplanten. Uit het ingestelde onderzoek werd vastgesteld dat ook hier weer eerdere oogsten waren gerealiseerd en ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt zodat ook deze woning van het energienetwerk werd afgesloten.

Kruipruimte onder garage

In een woning aan de Paulusberg te Bergen op Zoom werden in de kruipruimte en de garage wietkwekerijen aangetroffen. Ook in deze woning was niemand aanwezig. In de eerste ruimte stonden in een kweektent 56 forse wietplanten. In een afgeschermd deel van de garage stonden 152 grote wietplanten. Ook hier bleek uit het ingestelde onderzoek dat er eerdere oogsten waren gerealiseerd. De elektriciteit werd, zo bleek uit onderzoek, illegaal afgetakt, dus ook deze woning is van het energienetwerk afgesloten.

Financieel voordeel uit eerdere oogsten

In verband met het financiële voordeel dat door de kwekers uit de eerdere oogsten werd verkregen zal  een voordeel berekening worden opgemaakt. De verdiensten zullen op de verdachten worden teruggehaald. Na betaling van enkele forse energierekeningen kunnen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.

Proces verbaal opgemaakt

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen later worden verhoord en zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden. Alle in beslag genomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 130.000 euro zijn inmiddels vernietigd.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *