Wiet geruimd in Zeeuws-Vlaanderen

Sas van Gent – In de Firensstraat in Sas van Gent werden in twee woningen wietkwekerijen geruimd tijdens een ruimdag in Zeeuws-Vlaanderen afgelopen dinsdag.

In de eerste woning werden geen personen aangetroffen. De politie trad binnen in het pand en trof een kwekerij aan met 127 planten. De stroom die nodig was voor het voortbestaan van de kwekerij werd illegaal verkregen. Door het netwerkbedrijf is aangifte gedaan van diefstal.

Firensstraat

In de tweede woning in de Firensstraat is de bewoner van het pand aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht wiet te kweken. In totaal stonden er 80 planten in deze kwekerij. Uit onderzoek bleek dat er al eerder geld was verdiend met de kweek van wiet door deze man.

Auto’s in beslag genomen

Op last van de officier van justitie zijn twee personenauto’s en twee televisies in beslag genomen, omdat deze zaken mogelijk zijn verkregen door geld dat met criminele activiteiten is verdiend. Ook werd nog een onbekende hoeveelheid gedroogde hennep in beslag genomen. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld, na verhoor is de verdachte ’s avonds weer in vrijheid gesteld. Om het hoge stroomverbruik te verdoezelen was de elektriciteitsmeter in deze woning teruggedraaid. Een naheffing van de stroomkosten zal volgen.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.