Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wat zijn psychedelica? Lees er alles over

Psychedelica

Psychedelische stoffen zijn stoffen die, eenmaal ingenomen, zorgen voor een andere waarneming. Je geest zal zaken waarnemen zonder de gebruikelijke beperkingen en remmingen. De bekendste psychedelica zijn hallucinogene stoffen. Van psychedelica kan je trippen, een andere staat van bewustzijn meemaken of in trance raken.

Puur natuur

Voor psychedelische middelen hoef je niet lang op zoek. Moedertje natuur biedt ons een gigantisch assortiment van planten en kruiden die onder de noemer psychedelica vallen. In de meeste gevallen zijn deze al eeuwen bekend. Vooral inheemse stammen hebben veel kennis vergaard over psychedelica en sommigen kennen er zelfs krachten aan toe die zouden kunnen genezen.

Microdosering met psychedelica

Het is een nieuwe trend om met zeer kleine hoeveelheden psychedelische middelen tot je te nemen, het zogenaamde microdoseren. Omdat psychedelica zogeheten ‘non specifieke mentale versterkers’ zijn, pakken ze niet voor iedereen uit met het gewenste resultaat. Maar toch bereiken ons steeds meer signalen dat micodosing voor veel mensen een goed werkende methode is om de dagelijkse stress te kunnen reduceren.

Andere waarnemingen zonder remmingen

Kenmerken van een psychedelische ervaring zijn dat iemands geest op een voorheen onbekende manier waarneemt of bevrijd is van zijn gebruikelijke remmingen en uitbundig is. Een psychedelische toestand kan een verscheidenheid aan ervaringen zijn die op verschillende manieren kunnen worden opgewekt, bijvoorbeeld door zintuiglijke prikkeling, sensorische deprivatie of hallucinogene stoffen.

Hallucinaties

Dergelijke ervaringen zijn onder andere hallucinaties, veranderingen van perceptie, synesthesie, veranderde staten van bewustzijn, mystieke staten en soms ook psychose-achtige staten.

Complete rubriek

Op onze website tref je een zeer complete rubriek waar uitsluitend psychedelica te vinden zijn. Maar ook onze ayahuasca rubriek valt onder deze noemer.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *