Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De oorlog tegen drugs gaat onverminderd voort

jan 22, 2020
GHB labfoto: politie.nl

In de nooit eindigende en de nooit te winnen oorlog tegen drugs is er weer een slag geslagen in de provincie Noord Brabant. Let wel: er wordt na deze actie geen druppel minder GHB gedronken, geen lijntje coke minder gesnoven, geen pilletje minder geslikt en geen jointje minder gerookt. Maar wat moet, dat moet, denken ze bij justitie.

Taskforce

Sint Willebrord, Bosschenhoofd, Oudenbosch – In Zeeland-West-Brabant werken gemeenten, Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland samen om de veiligheid en leefbaarheid te bewaken. Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van dat wet- of regelgeving wordt overtreden, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Dat doen de deelnemende partijen ieder op basis van hun eigen rol en bevoegdheden. Ook achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen.

Maandag 20 januari 2020

In alle vroegte waren er ongeveer 50 mensen van verschillende disciplines bij elkaar gekomen in een bureau in Roosendaal. De afgelopen tijd was er informatie verzameld. Tips, al dan niet anoniem, waren gebundeld en door de verschillende (opsporings)systemen gehaald. Genoeg om een kijkje te gaan nemen op de adressen. Of een gemeentelijke controle op bestuurlijke basis of een inval door de politie op strafrechtelijke basis. Na een gezamenlijke briefing gingen drie ploegen op pad. De ploegen bestonden uit medewerkers van een gemeente, medewerkers van Brabants Landschap en politie.
De resultaten:

  • Jachtgeweer, munitie, GHB, Ketamine, Amfetamine in een woning aan de Pijnboomstraat in Oudenbosch. Twee verdachten, de bewoners, zijn aangehouden.
  • Ploertendoder in een woning aan de Emmastraat in St. Willebrord. In 2018 is daar een drugslab aangetroffen en de politie betrad de woning voor een nacontrole. Er waren nu geen drugs binnen. De verdachte is verhoord
  • Gestolen bromfiets in een loods aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd. Verdachte is gehoord.
  • Een draaiend GHB lab in een woning Bremstraat in Sint Willebrord. Bewoner aangehouden.
  • Een stroomstootwapen in een auto die gecontroleerd werd in de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd. Verdachte is gehoord.

bon: politie.nl

Nuanceren

Dan even de nuance: medewerkers van ontelbaar veel diensten die uren in touw zijn, rechters en advocaten en mensen van de reclassering, bestrijden iets waarvan ze allemaal weten dat het niet te bestrijden is. En hoe harder ze bestrijden, des te zwaarder wordt de criminaliteit. Het zou toch niet zo zijn dat al deze mensen hun eigen baantjes in stand willen houden?
Is Brabant een stuk veiliger nu er een gestolen bromfiets en een ploertendoder zijn aangetroffen?