Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waarom is er geen war op gokken?

DoorBassie Adriaan

jan 23, 2020 , , ,
Flappie

Nederland telt zo’n 80.000 gokverslaafden. De gokkers verliezen hun baan, hun huis, hun gezondheid lijdt onder de verslaving en in sommige gevallen plegen ze zelfs zelfmoord uit pure wanhoop. Waar blijft die war on gokken?

Verdienmodel

De Nederlandse overheid faciliteert maar wat graag hun eigen gokbedrijf en adverteert zich een ongeluk om iedereen aan het gokken te krijgen. En daarmee opent ze zelf de deuren naar de verslaving die op de loer ligt. Maar de jaarlijkse miljoenendonatie in de Staatskas kan natuurlijk niet gemist worden, want die heeft Den Haag al 6 keer uitgegeven.

Hypocriet

Het gokken is slechts een voorbeeld van een ding dat niet bestreden wordt door de overheid. Alcohol, ook een smerige drug, wordt ook gewoon toegestaan. En dat heeft echt maar één reden en dat is geld. Natuurlijk wordt er een buffer van achttien jaar anders Nixx opgeworpen, maar de problemen die er zijn door alcoholgebruik worden onder het kleed geveegd. Die zijn namelijk vele malen hoger dan de problemen met drugsgebruik.
Nog zo één: tabak. Willens en wetens blijft de overheid toestaan dat er wordt gerookt. En hoe minder rokers er komen, des te hoger de accijnzen want de Staatskas moet wel gevuld worden natuurlijk. Het aantal doden wordt gemakshalve op de koop toe genomen. En dat aantal is vele malen hoger dan dat van mensen die door drugsgebruik overlijden.

Legaliseer

Er is echt maar één oplossing voor het drugsprobleem dat de overheid zelf heeft geschept en dat is legaliseren. De oorlog die al vele tientallen jaren zonder enig resultaat wordt gevoerd is er één die veel slachtoffers maakt en ervoor zorgt dat duizenden mensen jarenlang in de gevangenis terecht komen. Bovendien blijkt dat de belangrijkste doelstelling van de oorlog, het duur maken van drugs niet werkt. De prijzen van drugs zijn door de oorlog nauwelijks omhoog gegaan. Dat komt omdat nog steeds veel geld met drugs te verdienen valt waardoor het aanbod zich alleen maar uitbreidt.

Altijd blijven lachen.

Bassie Adriaan

Hoi hoi hoi piepeltjes ik ben Bassie Adriaan. Niet die clown hoor, die is al 116 inmiddels, maar Bas zoals ik altijd was. Ik schrijf zo af en toe een column voor de website waar je nu op zit en ik doe dat geheel op eigen verantwoording. Dus niet boos worden op de mensjes van Wapwinkel als je het niets eens bent met de letters die ik hier in een opmerkelijke volgorde plaats. En denk er om: altijd blijven lachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *