Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De week van de uithalers

jan 13, 2023
Container haven

ROTTERDAM – Donderdag heeft de havenpolitie op een terminal van de Rotterdamse Maasvlakte drie mannen aangehouden die vermoedelijk aanwezig waren om drugs uit containers te halen. De mannen waren 23 en 26 jaar oud en eentje was al eerder een keer gepakt voor het uithalen.

Drugs ophalen

Even snel 2K per kilo verdienen om de drugs op te halen uit een container. Zo is de verleiding vele malen groter dan een goed gesprek met justitie, of een straf als je langs het hekje van de rechtbank bent geweest. Uithalers worden op haventerreinen ingezet om containers open te maken en daar de gesmokkelde drugs uit te halen.

Jonge gasten

Woensdag werden ook al vijf mensen opgepakt op verdenking van het uithalen van drugs uit containers op de Maasvlakte. Een van hen was een 14-jarige.

Dinsdag maakte de douane bekend dat er in de eerste week van dit jaar 27 uithalers zijn aangehouden, het is een drukte van jewelste. En als je dan ziet dat het aantal uithalers groter is dan ooit, het aantal ontdekte kilo’s cocaïne meer en meer en de criminaliteit alsmaar groter wordt, dan moet je je toch eens serieus af gaan vragen wat voor nut die strijd heeft. En wat die steeds vernieuwende aanpak nu eigenlijk voor effect heeft.