Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Jihaaa, nieuw aanpak drugsoorlog

jan 11, 2023

Nu gaat het echt werken hoor mensen. De gemeente Rotterdam heeft de nieuwe aanpak in de oorlog tegen drugs gelanceerd, deel 123495. Het kost natuurlijk een paar centjes, maar dit plan gaat dus écht werken hoor! Ze gaan namelijk praten met de boys die worden ingezet als uithaler bijvoorbeeld. Want praten helpt. Of er ook een fijn kopje thee bij gedronken wordt is niet bekend.

Uit de wereld stappen

Als uithalers gepakt worden dan gaat de gemeente met ze praten en kijken of ze mogelijkheden kunnen bieden om uit de drugswereld te stappen. Wat een oogkappen hebben die bestuurders toch op. Er is geen gemeente die ze iets fatsoenlijks kan bieden dat vergeleken kan worden met de verdiensten voor het koerieren of uithalen van containers.

Há, daar is het ‘meer geld’

Ja hoor, je kon er op wachten maar meer geld, deze keer voor meer camera’s en drones (leuk speelgoed), dát gaat alles oplossen. Ze gaan de haven volpompen met nog meer slimme camera’s en hangen straks boven iedere container een drone. Vooralsnog natuurlijk wel weer lekker voor de leverancier van deze techniek en weer wat banen voor de personen die het moeten gaan bedienen en monitoren, maar wij voorspellen dat het weer niet helpt.

47.000 kilo

Na het ontdekken van 47.000 kilo cocaïne alleen in Rotterdam al, dan laat het zich wel raden wat er het onontdekt het land is binnengekomen. Niemand weet natuurlijk exacte aantallen, maar het zingt rond dat die hoeveelheid tenminste het tienvoudige is van wat er ontdekt wordt. De betekent dat er alleen in 010 al een duizelingwekkende hoeveelheid van 470.000 kilo onversneden cocaïne het land binnen komt. De vraag is al lang niet meer of er veel gesnoven wordt toch.

uithalers gepakt