Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

De wietjagers slaan toe in Steenbergen

jan 23, 2019

In zowel Steenbergen als in Oudenbosch zijn de wietjagers actief geweest op 22 januari. In twee woningen werden wietkwekerijen aangetroffen.

In een woning aan de Oudesaag in Steenbergen werd na een onderzoek op de zolder van de woning een wietkwekerij gevonden. De 276 planten waren recent geoogst. De agenten stelden vast dat er vermoedelijk meerdere oogsten zijn geweest. De elektriciteit werd illegaal afgetapt en daarom is de woning door de energieleverancier van het energienetwerk afgesloten.

Ook in Oudenbosch

Aan de Pater Beckerstraat in Oudenbosch troffen agenten verdeeld over drie slaapkamers een werkende wietkwekerij aan. Verdeeld in twee kweekruimtes stonden 154 oogstrijpe wietplanten. In een kweektent stonden 235 wietstekken gereed om na de oogst weer uitgeplant te gaan worden. Op de zolder ruimte werd nog een zak met 1 kilo gedroogde wiettoppen aangetroffen. Ook in deze woning bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt zodat ook deze woning van het energienetwerk werd afgesloten. Er was niemand in pand aanwezig.

Plukken

Vanwege het verkregen financiële voordeel behaald uit de eerdere oogsten uit deze wietkwekerijen maakt de politie een voordeelberekening op. De verdachten moeten dit bedrag terugbetalen. Na betaling van enkele forse energierekeningen kunnen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen later worden verhoord en zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de wietplanten met een geschatte straatwaarde van 50.000 euro worden vernietigd.

Bron: politie.nl