Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Enge praktijken van de politie Gilze-Rijen

Sneeuw cannabis

De politie van Gilze-Rijen (NB) doet eng. Ze roepen op Facebook, gebruik makend van een oude foto, dat ze de daken in de gemeente gaan controleren op sneeuw. Geen sneeuw? Dan volgt een onderzoek.

Zo neemt de praktijk in de strijd tegen de wietplant wel ernstige vormen aan. Als op voorhand alle inwoners van het Brabantse dorp op voorhand verdacht zijn van het houden van een wietkwekerij, louter en alleen omdat er geen sneeuw op hun dak ligt… dan is dat gerust eng te noemen.

Verder onderzoek

De dreiging dat er nader onderzoek volgt in het geval van geen sneeuw impliceert dat ze ‘dan wel even binnen komen kijken’. Nou denken wij dat een advocaat daar gehakt van maakt, want het feit dat er geen sneeuw op je dak ligt kan je natuurlijk nooit verdachte van een strafbaar feit maken.

Iedereen is verdacht

Het is geen principe in de Nederlandse rechtsstaat om op voorhand iedereen als verdachte aan te merken. Droger op zolder? Verdacht! Drie kinderen op zolder? Verdacht! Terrarium op zolder? Verdacht! Slechte isolatie van je dak? Verdacht! Sauna op zolder? Verdacht! Jacuzzi op zolder? Verdacht!

De hond uitlaten is opletten

Ook worden mensen die de hond vanavond uit gaan laten nog even gepaaid om op te letten of er sneeuwvrije daken in de buurt zichtbaar zijn. En of ze dat dan even willen melden.

Grote jongens buiten schot

De écht criminele kwekers zijn vanzelfsprekend weer buiten schot want die zorgen er voor dat ze niet door de mand vallen als er een beetje sneeuw valt. Het zijn de kruimel kwekertjes (wellicht zelfs mensen die uit pure noodzaak voor hun gezondheid wat kweken) die door dit soort berichten of gepakt worden, of doodsbang worden.

Over het algemeen niets dan lof over de politie, maar dit soort acties neigen naar Oost-Duitse praktijken. Hier krijg je de burgers niet mee op je hand.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Eén gedachte over “Enge praktijken van de politie Gilze-Rijen”
  1. Word je mailadres niet vernoemd dan gewoon je naam.
    Zoals een melding dat er vaak een melding is gemaakt van overlast en dat de melder voledig met naam word vernoemd bij de veroorzaker. Wat kun je nog vertrouwen als het om politie gaat.. Al diverse keren om opheldering gevraagd bij politie Gilze Rijen en na een half jaar informeren nog steeds geen antwoord. Politie te vertrouwen, dat blijft een vraagt een vraagteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *